top of page
Zoeken
Ben

Kip hawaï: een winner voor groot en klein


4personen:

2 rode uieen

2 knoflookteentjes

4 cm verse gember

1x ananasringen in eigen sap

1 blikje tomatenpuree

400gr kippendijreepjes in stukjes

1 puntpaprika in stukjes

200g sugarsnaps

1/ bloemkool + 1/2 romaneso

1/2 komkommer + 2 tl appelazijn

koriander naar smaak


1. Snij de ui, rasp de gember en knoflook en voeg toe aan de in stukjes gesneden kip. Voeg tomatenpuree en ananas + sap toe.

2. Laat 10 min marineren.

3. Smelt kokosolie in wok en bak de puntpaprika met sugersnaps 2 minuten aan.

3. Voeg gemarineerde kip toe en voeg 2 EL water toe per persoon. Stoom de kip in 7-10min gaar op een laag vuur.

4. Rasp (of hak met keukenrobot) de bloemkool en romanesco fijn. Stoof in een beetje kokosolie gaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.

5. Snijdt de komkommer in schijfjes en voeg de appelazijn toe.

6. Werk af met wat koriander.


Smakelijk!

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page