4personen:
2 rode uieen
2 knoflookteentjes
4 cm verse gember
1x ananasringen in eigen sap
1 blikje tomatenpuree
400gr kippendijreepjes in stukjes
1 puntpaprika in stukjes
200g sugarsnaps
1/ bloemkool + 1/2 romaneso
1/2 komkommer + 2 tl appelazijn
koriander naar smaak
1. Snij de ui, rasp de gember en knoflook en voeg toe aan de in stukjes gesneden kip. Voeg tomatenpuree en ananas + sap toe.
2. Laat 10 min marineren.
3. Smelt kokosolie in wok en bak de puntpaprika met sugersnaps 2 minuten aan.
3. Voeg gemarineerde kip toe en voeg 2 EL water toe per persoon. Stoom de kip in 7-10min gaar op een laag vuur.
4. Rasp (of hak met keukenrobot) de bloemkool en romanesco fijn. Stoof in een beetje kokosolie gaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.
5. Snijdt de komkommer in schijfjes en voeg de appelazijn toe.
6. Werk af met wat koriander.
Smakelijk!
Comments