4 personen:
1 broccoli in roosjes en stomen
1 bloemkool in roosjes en stomen
400 gr boekweitpasta
2 courgetten in spirelli
200 gr gerookte of verse zalm
50 gr parmezaanse kaas naar smaak
plantaardige room of melk
garnering: peterselie
Bereiding:
mix 2/3 van de gestoomde bloemkool en broccoli met de kaas en plantaardige room (en eventueel wat kookvocht), leng aan tot de gewenste sausdikte, kruid met peper en zout en hou apart.
Kook de pasta gaar, voeg op het einde ook even kort de courgetten spirelli toe
Knip de zalm in stukjes (indien verse zalm, stoom even gaar)
Neem pasta en spirelli, voeg de saus erover, voeg enkele broccoli en bloemkoolroosjes toe, leg de zalm erop en garneer met peterselie (en eventueel nog extra kaas).
Smakelijk! Ook kinderen zijn hier verzot op en hebben vlotjes hun groentjes binnen.
Vanavond gemaakt, mega lekker (wel zonder bloemkool). Aline zo vlot haar groentjes binnen, top gerecht! 😊